Se trimite comanda

Din mainile noastre in picioarele tale

Descopera pas cu pas cum se realizeaza fiecare pereche de pantofi in fabrica din Petrer (Spania)

Creem gandindu-ne la tine

Ne extragem inspiratia interpretand si creand ultimele trenduri adaptandu-ne la personalitatea si valorile tale

Potrivirea pantofului pe calapod

Una dintre cele mai importante parti in fabricarea unei perechi de pantofi este calapodul, care este crucial pentru confortul pantofului. Lucram exclusiv cu calapoadele noastre care au fost realizate la cele mai inalte standarde si care fac pantofii nostrii deosebit de confortabili pentru cei care ii poarta

VIDEO
De la design la calapod

Design-ul este transferat calapodului de mainile expertilor. Procesul incepe prin adaptarea designului pe calapod folosind un creion special si continua prin utilizarea ultimelor tehnologii, care sunt mult mai eficiente in procesul de scalare.

Pielea

Selectam cu mare atentie bucatile de piele folosite pentru realizarea pantofilor. Bucati delicate de piele care sunt tabacite folosind anilina speciala pentru mai multa calitate intr-un timp indelungat. Bucatile de piele folosite sunt naturale 100% - 'transparente' asa cum le numim noi, fara interventii foarte mari asupra lor, fapt care le face mult mai placute pentru a le folosi si mult mai atractive atunci cand sunt aplicate pe pingele.

VIDEO
Ascutirea cutitelor

Unul dintre cele mai vechi si traditionale procese in confectionarea pantofilor este 'Taierea bucatilor de piele – Leather Cutting'. Cei care taie bucatile de piele sunt specialisti care lucreaza numai in acest domeniu al tabacariei. Din aceste bucati gigante de piele zeci de bucatele de piele se vor taia pentru a crea fiecare pereche de pantofi.

Unirea pieselor.

Calitatea si experienta asamblorilor este esentiala pentru a obtine pantofi de cea mai buna calitate. In timpul acestui proces care este aproape exclusiv realizat de catre femei, piesele sunt asamblate in asa fel incat sa se potriveasca pe calapod. Acest lucru inseamna taierea marginilor bucatilor de piele urmand a fi unite cu cea mai mare grija si finete. Marginile sunt vopsite cu aceeasi culoare a bucatilor de piele si sunt adaugate intarituri pentru a nu se pierde forma sau sa se rupa de la purtare. La final, folosind masini de cusut traditionale, toate bucatile sunt asamblate una cate una utilizand ata de cea mai buna calitate.

VIDEO
Lantul mestesugului

La Hispanitas se continua sa se foloseasca metode si mestesuguri traditionale in procesul de confectionare, alaturi de cele mai noi tehnologii. Cu experienta si calificarea artizanilor nostrii suntem capabili de a obtine cea mai buna calitate pentru orice pereche de incaltaminte.

Montarea calapodului

In timpul acestui proces ca un ultim pas, se monteaza tocul. Pentru fiecare model in parte se cerceteaza pentru a se folosi dimensiunea perfecta pentru a asigura confortul ideal. Odata ce bucatile de piele taiate au fost montate, este taiat excesul pentru a pregati terenul pentru adaugarea talpii. Dupa aceste ajustari, a venit momentul pentru a ne asigura ca pielea va lua forma calapodului. In scopul de a accelera acest proces, se folosesc cuptoare la cald si la rece.

VIDEO
Bazele pentru urmatorii pasi facuti

Talpa si tocul sunt adaptate calapodului cu o enorma precizie, in scopul de a obtine echilibrul corect, cu fiecare pas facut. Pentru a ne asigura ca talpa este atasata cu fermitate, se curata si se pregateste pentru aplicarea adezivului. Odata ce talpa este atasata, tocul este fixat, iar din acest moment pantoful poate fi inlaturat de pe calapod si este gata pentru a se aplica ultimele finisaje si a fi trimis in depozit.

Ritualul de polisare si tratare

Sunt folosite perii si creme naturale pentru a 'hrani' pielea si a o face fina si moale consolidand stralucirea si luminozitatea. Acest proces asigura calitatea pielii pe timp indelungat.

VIDEO
Ultimele finisaje

In scopul de a obtine perechi de pantofi perfecte, tinem cont de fiecare detaliu in parte, cu mare strictete. Artizanii nostrii folosesc prese, perii si foarfece pentru ultimele finisaje ale pantofului, inainte de a le impacheta.

In cutie

Procesul de confectionare se finalizeaza cu impachetarea pantofilor, folosind cutii de carton si prosoape de hartie in interiorul pantofilor pentru a le mentine forma si a avea siguranta ca nu se vor deforma. Fiecare pantof este protejat de un strat de hartie, asigurandu-ne ca este ferit de orice lovitura care poate exista in timpul transportului.

VIDEO

Pantofii Hispanitas te asteapta

In acest mod este confectionata incaltamintea Hispanitas. Traditia din familie si echipa de artizani, combinata cu ultimele tehnologii, rezulta incaltaminte de cea mai buna calitate, creata special pentru ca femeile sa se bucure purtand-o!

Obtine perechea favorita

Livrare gratuita pentru comenzi de minim 300 lei

Livrare 6-7 zile

Plati sigure